Kutseregister Kutseregister
Teksti suurus
Reavahe suurus
Kontrastsus
Tühista
Taasta vaikimisi seaded
Kutsetunnistuse lisad: Kokk, EKR tase 4

ETEN
Lae PDF alla
KUTSENIMETUS JA -TASE; KEELEKOOD - ET (1)
Kokk, EKR tase 4
(1)Originaaldokumendi keeles
KUTSENIMETUS JA -TASE (TÕLGITUD) (1)
Chef, EstQF level 4
(1)Kui on kohaldatav. Sellel tõlkel ei ole õiguslikku tähendust.
KUTSEOSKUSED
Kokk käitleb toiduaineid, kasutades mitmesuguseid külm- ja kuumtöötlemise võtteid ning valmistab ja serveerib toi-te juhendi järgi. Kokk käitleb toiduaineid säästlikult. Kokk valmistab toitu vastavalt klientide vajadustele ja soovidele. Järgib ettevõtte enesekontrolliplaani.
Kokk korraldab iseseisvalt oma tööd ja töötab meeskonnas, vajadusel juhendades köögiabilisi, abikokki ja prakti-kante. Kokk arvestab oma tegevuses ettevõtte majanduslikkust ja kasumlikkust.

Tööosad
1. Töö planeerimine
- Töökoha ettevalmistamine ja korras hoidmine.
- Töö planeerimine.

2. Puhastus- ja koristustööd
- Puhastus- ja koristustööde planeerimine.
- Köögiseadmete ja töövahendite puhastamine.
- Prügi ja ohtlike jäätmete käitlemine.
- Nõude pesemine.
- Ruumide üldpuhastamine.

3. Menüü koostamine
- Menüü planeerimine.
- Eritoitumise menüü planeerimine.
- Toiteväärtuste arvutamine.
- Hindade ja tooraine kalkuleerimine.
- Tehnoloogiliste kaartide koostamine.

4. Kaupade käitlemine
- Kaubavarude haldamine.
- Pakendite ja taara käitlemine.
- Laoseisu inventeerimine.

5. Toitude valmistamine
- Toiduainete eeltöötlemine.
- Eelroogade valmistamine.
- Suppide valmistamine.
- Kastmete valmistamine.
- Lihast, linnulihast ja kalast toitude valmistamine.
- Aed- ja teraviljatoodetest ning metsaandidest toitude ja lisandite valmistamine.
- Magustoitude valmistamine.
- Taignatoodete valmistamine.
- Jookide valmistamine.
- Eesti rahvustoitude valmistamine.
- Toiduainete konserveerimine.
- Portsjonite ja vaagnate vormistamine.

6. Teenindamine
- Klientide teenindamine.
- Laudade katmine ja toitude ja jookide serveerimine.
KUTSETUNNISTUSE OMANIKU VÕIMALIKUD AMETINIMETUSED (1)
Kokk, peakokk.
(1)Kui on kohaldatav
KUTSETUNNISTUSE VÄLJAANDMISE ALUS
Kutsetunnistuse väljastaja nimi ja õiguslik vorm: Kutsetunnistuse on välja andnud kutsenõukogu poolt tegevusloa saanud Kutset Andev Organ
Kutsetunnistusele tunnustuse andnud institutsiooni nimi ja õiguslik vorm: Vabariigi Valitsuse määrusega kinnitatud Kutsenõukogu
Kutsetase (riigisisene ja/või rahvusvaheline): Eesti kvalifikatsiooniraamistiku tase 4
Euroopa kvalifikatsiooniraamistiku tase 4
Hindamisskaala / sooritamise tingimused:
Järgmine kutsetase, mida on võimalik taotleda: Vanemkokk, EKR tase 4
Rahvusvahelised lepingud:
Õiguslik alus: Kutseseadus (RT I, 10.12.2010, 12; 01.01.2011)
AMETLIKULT TUNNUSTATUD VIISID KUTSETUNNISTUSE SAAMISEKS
Viisid: Kutsetunnistuse saamiseks on vaja tõendada kõik kompetentsid vastavalt kutsestandardis ja kutset andva organi kutse andmise korras esitatud nõuetele
Lisainformatsioon: Lisainformatsioon (sealhulgas kutsete süsteemi kirjeldus) on kättesaadav:
www.kutsekoda.ee
 
(*) Selgitav märkus: Selle dokumendi ülesandeks on anda konkreetse tunnistuse kohta lisainformatsiooni. Ilma kutsetunnistuseta ei ole sellel dokumendil õiguslikku tähendust, ta ei asenda kutsetunnistuse originaali ega anna õigust kutsetunnistuse tunnustamiseks teiste riikide institutsioonide poolt. Kirjelduse formaat põhineb järgmistel tekstidel: nõukogu 3. detsembri 1992. aasta resolutsioon 93/N 49/01 kvalifikatsioonide läbipaistvuse kohta, nõukogu 15. juuli 1996. aasta resolutsioon 96/N 224/04 kutshariduse tunnistuste läbipaistvuse kohta ning Euroopa Parlamendi ja nõukogu 10. juuli 2001. aasta soovitus 2001/613/EÜ õppurite, koolitusel olevate isikute, vabatahtlike, õpetajate ja koolitajate liikuvuse kohta ühenduses.
Täiendav informatsioon aadressil: http://europass.cedefop.eu.int
© Euroopa Ühendused 2002
Download PDF
TITLE OF THE CERTIFICATE - ET (1)
Kokk, EKR tase 4
(1)In the original language
TRANSLATED TITLE OF THE CERTIFICATE (1)
Chef, EstQF level 4
(1)If applicable. This translation has no legal status.
PROFILE OF SKILLS AND COMPETENCIES

A chef handles foodstuffs using a wide range of freezing and heating techniques and prepares and serves meals as instructed. A chef handles foodstuffs sparingly. A chef prepares food according to the customer's needs and wishes. A chef follows the company's self-observation plan.
A chef organises their work independently and works in a team, instructs kitchen helpers and assistant chefs and trainees when necessary. A chef takes economy and profitability into account in their actions.

Areas of work

1. Planning of work
- Preparation and maintenance of the workplace.
- Planning of work.

2. Cleaning
- Planning of cleaning.
- Cleaning kitchen appliances and work equipment.
- Handling of garbage and other hazardous waste.
- Washing up.
- General maintenance of rooms.

3. Compiling a menu
- Planning of menus.
- Planning the special meals menu.
- Calculating nutritional value.
- Calculating prices and raw materials.
- Compiling technological charts.

4. Handling of goods
- Management of stock.
- Handling packaging and bottles.
- Stock inventory.

5. Preparing foods
- Preparation of foodstuffs.
- Preparing appetisers.
- Preparing soups.
- Preparing sauces and dressings.
- Preparing meals from meat, poultry and fish.
- Preparing meals and side dishes from vegetables, grains and woodland products.
- Preparing desserts.
- Preparing dough products.
- Preparing drinks.
- Preparing Estonian national dishes.
- Conserving foodstuffs.
- Preparing servings and platters.

6. Service
- Customer service.
- Setting tables and serving food and drinks.
RANGE OF OCCUPATIONS ACCESSIBLE TO THE HOLDER OF THE CERTIFICATE (1)
Chef, head chef.
(1)If applicable
OFFICIAL BASIS OF THE CERTIFICATE
Name and status of the body awarding the certificate: The occupational certificate that has been issued by the professional council that operates under the activity license issued by a Awarding Body
Name and status of the national/regional authority providing accreditation/recognition of the certificate: Occupational Qualification Council approved by a Regulation of the Government of the Republic
Level of the certificate (national or international): Estonian Qualification Framework level 4
European Qualification Framework level 4
Grading scale / Pass requirements:
Access to next level of education/training: Head Chef, EstQF level 5
International agreements:
Legal basis: Occupational Qualifications Act (RT I, 10.12.2010, 12; 01.01.2011)
OFFICIALLY RECOGNISED WAYS OF ACQUIRING THE CERTIFICATE
Methods: In order to obtain a occupational certificate, the applicant has to prove all his/her competencies required by the occupational standard and by the procedure for awarding of occupational qualification established by the body awarding the occupational qualification
More information: More information (including a description of the national qualifications system) available at:
www.kutsekoda.ee
 
(*) Explanatory note: This document is designed to provide additional information about the specified certificate and does not have any legal status in itself. The format of the description is based on the following texts: Council Resolution 93/C 49/01 of 3 December 1992 on the transparency of qualifications, Council Resolution 96/C 224/04 of 15 July 1996 on the transparency of vocational training certificates, and Recommendation 2001/613/EC of the European Parliament and of the Council of 10 July 2001 on mobility within the Community for students, persons undergoing training, volunteers, teachers and trainers.
More information available at: http://europass.cedefop.eu.int © European Communities 2002

PIKSEL
Avaleht Väljastatud kutsed
Kutsestandardid
Kutsetunnistuse lisad Kompetentsid Kutse andjad Kutsenõukogud Väljavõtted kutseregistrist