ETEN
|
Lae PDF alla |
KUTSENIMETUS JA -TASE; KEELEKOOD - ET (1) |
Pagar, tase 4 |
(1)Originaaldokumendi keeles |
KUTSENIMETUS JA -TASE (TÕLGITUD) (1) |
Baker, level 4 |
(1)Kui on kohaldatav. Sellel tõlkel ei ole õiguslikku tähendust. |
KUTSEOSKUSED |
Pagar, tase 4 on oskustöötaja, kes töötab ettevõttes, kus valmistatakse pagari- ja/või kondiitritooteid. Pagari töö eeldab soovi valmistada kvaliteetseid pagaritooteid. Pagari tööülesanded on toorainete vastuvõtmine, toorainete ja toodete kvaliteedi kontrollimine (sh sensoorne hindamine, füüsikalis-keemiline hindamine jm), ladustamine ja ettevalmistamine; retsepti järgi taina valmistamine, vormimine, kergitamine, küpsetamine; valmistoodete pakendamine, ladustamine ja väljastamine.
Pagar kasutab tööks vajalikke seadmeid ja töövahendeid.
4. taseme pagar töötab iseseisvalt kõikides töölõikudes, organiseerib iseseisvalt oma tööd ning osaleb meeskonnatöös. Vajalik on pidev erialane enesetäiendamine.
Kohustuslikud kompetentsid
- Pooltoodete ja/või kaunistusmaterjalide valmistamine
- Tainaste valmistamine, sh juuretise ja keedu valmistamine
- Tainaste kääritamine, vormimine, kergitamine
- Toodete küpsetamine
- Toodete jahutamine ja viimistlemine
- Toodete külmutamine
- Toodete pakendamine ja ladustamine
- Juhtimine ja majandamine
Valitavad kompetentsid
- Masinate ja seadmete kasutamine
|
KUTSETUNNISTUSE OMANIKU VÕIMALIKUD AMETINIMETUSED (1) |
Pagar, pagar-kondiiter |
(1)Kui on kohaldatav |
KUTSETUNNISTUSE VÄLJAANDMISE ALUS |
Kutsetunnistuse väljastaja nimi ja õiguslik vorm: |
Kutsetunnistuse on välja andnud kutsenõukogu poolt tegevusloa saanud Kutset Andev Organ |
Kutsetunnistusele tunnustuse andnud institutsiooni nimi ja õiguslik vorm: |
Vabariigi Valitsuse määrusega kinnitatud Kutsenõukogu |
Kutsetase (riigisisene ja/või rahvusvaheline): |
Eesti kvalifikatsiooniraamistik, tase 4
Euroopa kvalifikatsiooniraamistik, tase 4
|
Hindamisskaala / sooritamise tingimused: |
|
Järgmine kutsetase, mida on võimalik taotleda: |
Pagar, tase 5 |
Rahvusvahelised lepingud: |
|
Õiguslik alus: |
Kutseseadus (RT I 2008, 24, 156; 01.09.2008) |
AMETLIKULT TUNNUSTATUD VIISID KUTSETUNNISTUSE SAAMISEKS |
Viisid: |
Kutsetunnistuse saamiseks on vaja tõendada kõik kompetentsid vastavalt kutsestandardis ja kutset andva organi kutse andmise korras esitatud nõuetele |
Lisainformatsioon: |
Lisainformatsioon (sealhulgas kutsete süsteemi kirjeldus) on kättesaadav: www.kutsekoda.ee |
|
(*) Selgitav märkus: |
Selle dokumendi ülesandeks on anda konkreetse tunnistuse kohta lisainformatsiooni. Ilma kutsetunnistuseta ei ole sellel dokumendil õiguslikku tähendust, ta ei asenda kutsetunnistuse originaali ega anna õigust kutsetunnistuse tunnustamiseks teiste riikide institutsioonide poolt. Kirjelduse formaat põhineb järgmistel tekstidel: nõukogu 3. detsembri 1992. aasta resolutsioon 93/N 49/01 kvalifikatsioonide läbipaistvuse kohta, nõukogu 15. juuli 1996. aasta resolutsioon 96/N 224/04 kutshariduse tunnistuste läbipaistvuse kohta ning Euroopa Parlamendi ja nõukogu 10. juuli 2001. aasta soovitus 2001/613/EÜ õppurite, koolitusel olevate isikute, vabatahtlike, õpetajate ja koolitajate liikuvuse kohta ühenduses.
Täiendav informatsioon aadressil: http://europass.cedefop.eu.int
© Euroopa Ühendused 2002 |
|
|
|
Download PDF |
TITLE OF THE CERTIFICATE - ET (1) |
Pagar, tase 4 |
(1)In the original language |
TRANSLATED TITLE OF THE CERTIFICATE (1) |
Baker, level 4 |
(1)If applicable. This translation has no legal status. |
PROFILE OF SKILLS AND COMPETENCIES |
A baker of level 4 is a skilled worker who works in an enterprise where bakery and/or confectionery products are made. The work of baker presupposes the wish to make high quality bakery products. The work tasks of the baker include receiving the raw materials, quality testing of raw materials and products (including sensory assessment, physico-chemical assessment etc), storage and preparing; making dough according to the recipe, moulding, raising, cooking; packaging, storage and delivering of finished products.
The baker uses devices and work equipment necessary for work.
The baker of level 4 works independently in all work stages, organises independently his/her work and participates in team work. Constant professional self-development is necessary.
Mandatory competencies:
- Making of half-finished products and/or decoration materials;
- Making of doughs, including making starter culture and cooking;
- Fermentation of the doughs, moulding, raising;
- Baking of the products;
- Product cooling and finishing;
- Product freezing;
- Packaging and storage of products;
- Management and administration.
Optional competencies:
- Operation of machines and fixtures.
|
RANGE OF OCCUPATIONS ACCESSIBLE TO THE HOLDER OF THE CERTIFICATE (1) |
Baker, baker-confectioner |
(1)If applicable |
OFFICIAL BASIS OF THE CERTIFICATE |
Name and status of the body awarding the certificate: |
The occupational certificate that has been issued by the professional council that operates under the activity license issued by a Awarding Body |
Name and status of the national/regional authority providing accreditation/recognition of the certificate: |
Occupational Qualification Council approved by a Regulation of the Government of the Republic |
Level of the certificate (national or international): |
Estonian Qualification Framework level 4
European Qualification Framework level 4
|
Grading scale / Pass requirements: |
|
Access to next level of education/training: |
Baker, level 5 |
International agreements: |
|
Legal basis: |
Occupational Qualifications Act (RT I 2008, 24, 156; 01.09.2008) |
OFFICIALLY RECOGNISED WAYS OF ACQUIRING THE CERTIFICATE |
Methods: |
In order to obtain a occupational certificate, the applicant has to prove all his/her competencies required by the occupational standard and by the procedure for awarding of occupational qualification established by the body awarding the occupational qualification |
More information: |
More information (including a description of the national qualifications system) available at: www.kutsekoda.ee |
|
(*) Explanatory note: |
This document is designed to provide additional information about the specified certificate and does not have any legal status in itself. The format of the description is based on the following texts: Council Resolution 93/C 49/01 of 3 December 1992 on the transparency of qualifications, Council Resolution 96/C 224/04 of 15 July 1996 on the transparency of vocational training certificates, and Recommendation 2001/613/EC of the European Parliament and of the Council of 10 July 2001 on mobility within the Community for students, persons undergoing training, volunteers, teachers and trainers. More information available at: http://europass.cedefop.eu.int © European Communities 2002 |
|
|
|