ETEN
|
Lae PDF alla |
KUTSENIMETUS JA -TASE; KEELEKOOD - ET (1) |
Meisterkokk, tase 5 |
(1)Originaaldokumendi keeles |
KUTSENIMETUS JA -TASE (TÕLGITUD) (1) |
Master Chef, level 5 |
(1)Kui on kohaldatav. Sellel tõlkel ei ole õiguslikku tähendust. |
KUTSEOSKUSED |
Meisterkoka töö eesmärk on juhtida toiduvalmistamist toitlustusteenust pakkuvas ettevõttes. Tema tööülesanneteks on köögitöö planeerimine ja korraldamine, menüü koostamine ja toote arendamine.
Meisterkokk juhib ja juhendab meeskonda ning annab edasi kutsealaseid oskusi. Meisterkokk mõtleb majanduslikult, vastutab ressursside jagamise ning teiste töö korraldamise ja kvaliteetse töötulemuse eest.
Meisterkokk valmistab toite, kasutades nii tavapäraseid, uuenduslikke kui keerukaid tehnoloogiaid vastavalt klientide vajadustele ja soovile. Tegutseb ja käitub eetiliselt, esteetiliselt ning muul sotsiaalselt heaks kiidetud viisil.
Kompetentsid:
- Töö planeerimine ja korraldamine
- Menüü koostamine
- Kaupade haldamine
- Toidutoorme eeltöötlemine
- Toitude valmistamine
- Teenindamine ja müügitöö
- Kaastöötajate juhendamine
- Toodete arendamine
- Juhtimine |
KUTSETUNNISTUSE OMANIKU VÕIMALIKUD AMETINIMETUSED (1) |
Kokk, peakokk, meisterkokk |
(1)Kui on kohaldatav |
KUTSETUNNISTUSE VÄLJAANDMISE ALUS |
Kutsetunnistuse väljastaja nimi ja õiguslik vorm: |
Kutsetunnistuse on välja andnud kutsenõukogu poolt tegevusloa saanud Kutset Andev Organ |
Kutsetunnistusele tunnustuse andnud institutsiooni nimi ja õiguslik vorm: |
Vabariigi Valitsuse määrusega kinnitatud Kutsenõukogu |
Kutsetase (riigisisene ja/või rahvusvaheline): |
Eesti kvalifikatsiooniraamistik tase 5
Euroopa kvalifikatsiooniraamistik tase 5
|
Hindamisskaala / sooritamise tingimused: |
|
Järgmine kutsetase, mida on võimalik taotleda: |
|
Rahvusvahelised lepingud: |
|
Õiguslik alus: |
Kutseseadus (RT I 2008, 24, 156; 01.09.2008) |
AMETLIKULT TUNNUSTATUD VIISID KUTSETUNNISTUSE SAAMISEKS |
Viisid: |
Kutsetunnistuse saamiseks on vaja tõendada kõik kompetentsid vastavalt kutsestandardis ja kutset andva organi kutse andmise korras esitatud nõuetele |
Lisainformatsioon: |
Lisainformatsioon (sealhulgas kutsete süsteemi kirjeldus) on kättesaadav: www.kutsekoda.ee |
|
(*) Selgitav märkus: |
Selle dokumendi ülesandeks on anda konkreetse tunnistuse kohta lisainformatsiooni. Ilma kutsetunnistuseta ei ole sellel dokumendil õiguslikku tähendust, ta ei asenda kutsetunnistuse originaali ega anna õigust kutsetunnistuse tunnustamiseks teiste riikide institutsioonide poolt. Kirjelduse formaat põhineb järgmistel tekstidel: nõukogu 3. detsembri 1992. aasta resolutsioon 93/N 49/01 kvalifikatsioonide läbipaistvuse kohta, nõukogu 15. juuli 1996. aasta resolutsioon 96/N 224/04 kutshariduse tunnistuste läbipaistvuse kohta ning Euroopa Parlamendi ja nõukogu 10. juuli 2001. aasta soovitus 2001/613/EÜ õppurite, koolitusel olevate isikute, vabatahtlike, õpetajate ja koolitajate liikuvuse kohta ühenduses.
Täiendav informatsioon aadressil: http://europass.cedefop.eu.int
© Euroopa Ühendused 2002 |
|
|
|
Download PDF |
TITLE OF THE CERTIFICATE - ET (1) |
Meisterkokk, tase 5 |
(1)In the original language |
TRANSLATED TITLE OF THE CERTIFICATE (1) |
Master Chef, level 5 |
(1)If applicable. This translation has no legal status. |
PROFILE OF SKILLS AND COMPETENCIES |
The purpose of work of a master chef is to control food preparation in an enterprise that offers catering service. His/her duties are planning and organizing work in the kitchen, preparing the menu and developing the product.
A master chef controls and supervises the team and passes on professional skills. A master chef thinks economically and is responsible for the allocation of resources, organization of others’ work and high quality work results.
A master chef prepares meals by using conventional, innovative and complex technologies according to customers’ needs and wishes. He/she acts and behaves ethically, aesthetically and according to other socially accepted manner.
Competencies:
- Planning and organization of work
- Preparation of menus
- Administration of goods
- Pre-treatment of raw material for food
- Preparing meals
- Serving and selling
- Supervision of colleagues
- Product development
- Management
|
RANGE OF OCCUPATIONS ACCESSIBLE TO THE HOLDER OF THE CERTIFICATE (1) |
Master chef, chef |
(1)If applicable |
OFFICIAL BASIS OF THE CERTIFICATE |
Name and status of the body awarding the certificate: |
The occupational certificate that has been issued by the professional council that operates under the activity license issued by a Awarding Body |
Name and status of the national/regional authority providing accreditation/recognition of the certificate: |
Occupational Qualification Council approved by a Regulation of the Government of the Republic |
Level of the certificate (national or international): |
Estonian Qualifications Framework, level 5
European Qualifications Framework, level 5
|
Grading scale / Pass requirements: |
|
Access to next level of education/training: |
|
International agreements: |
|
Legal basis: |
Occupational Qualifications Act (RT I 2008, 24, 156; 01.09.2008) |
OFFICIALLY RECOGNISED WAYS OF ACQUIRING THE CERTIFICATE |
Methods: |
In order to obtain a occupational certificate, the applicant has to prove all his/her competencies required by the occupational standard and by the procedure for awarding of occupational qualification established by the body awarding the occupational qualification |
More information: |
More information (including a description of the national qualifications system) available at: www.kutsekoda.ee |
|
(*) Explanatory note: |
This document is designed to provide additional information about the specified certificate and does not have any legal status in itself. The format of the description is based on the following texts: Council Resolution 93/C 49/01 of 3 December 1992 on the transparency of qualifications, Council Resolution 96/C 224/04 of 15 July 1996 on the transparency of vocational training certificates, and Recommendation 2001/613/EC of the European Parliament and of the Council of 10 July 2001 on mobility within the Community for students, persons undergoing training, volunteers, teachers and trainers. More information available at: http://europass.cedefop.eu.int © European Communities 2002 |
|
|
|