Kutseregister Kutseregister
Teksti suurus
Reavahe suurus
Kontrastsus
Tühista
Taasta vaikimisi seaded
Kutsetunnistuse lisad: Kelner I

ETEN
Lae PDF alla
KUTSENIMETUS JA -TASE; KEELEKOOD - ET (1)
Kelner I
(1)Originaaldokumendi keeles
KUTSENIMETUS JA -TASE (TÕLGITUD) (1)
Waiter I
(1)Kui on kohaldatav. Sellel tõlkel ei ole õiguslikku tähendust.
KUTSEOSKUSED
Kelner I taseme kutsetunnistuse omanik:
- korraldab oma töökoha, valmistab ruumid ette ja kujundab ruumid
- katab laua ja hoiab lauad korras
- võtab kliente vastu, juhatab kliendid kohale,
- tutvustab toite ja jooke ning nõustab kliente
- tunneb tooteid ja teenuseid ning esitleb tooteid
- võtab tellimused vastu ja edastab need;
- serveerib toidud ja joogid
- tunneb erinevaid teenindamisviise ning serveerimistehnikaid
- arveldab klientidega ja saadab kliendid ära
- koristab lauad
- tunneb arvuti tarkvara ja toitlustusettevõtte kassasüsteeme
- tunneb toitlustusettevõttes kasutatavaid materjale, töövahendeid, masinaid ja seadmeid
- tunneb jookide ja söökide kokkusobivuse põhimõtteid
- tunneb toiduvalmistamise tehnoloogiaid ja menüü koostamise põhialuseid
- teab toidu- ja joogitrendidest
KUTSETUNNISTUSE OMANIKU VÕIMALIKUD AMETINIMETUSED (1)
Kelner töötab toitlustusteenust pakkuvates ettevõtetes nagu restoran, kohvik, pubi, baar, ööklubi, klubi jms.
(1)Kui on kohaldatav
KUTSETUNNISTUSE VÄLJAANDMISE ALUS
Kutsetunnistuse väljastaja nimi ja õiguslik vorm: Kutsetunnistuse on välja andnud kutsenõukogu poolt tegevusloa saanud Kutset Andev Organ
Kutsetunnistusele tunnustuse andnud institutsiooni nimi ja õiguslik vorm: Vabariigi Valitsuse määrusega kinnitatud Kutsenõukogu
Kutsetase (riigisisene ja/või rahvusvaheline): Eesti kutsesüsteemi I kutsetase
Hindamisskaala / sooritamise tingimused:
Järgmine kutsetase, mida on võimalik taotleda: Kelner II
Rahvusvahelised lepingud:
Õiguslik alus: Kutseseadus (RT I 2008, 24, 156; 01.09.2008)
AMETLIKULT TUNNUSTATUD VIISID KUTSETUNNISTUSE SAAMISEKS
Viisid: Kutsetunnistuse saamiseks on vaja tõendada kõik kompetentsid vastavalt kutsestandardis ja kutset andva organi kutse andmise korras esitatud nõuetele
Lisainformatsioon: Lisainformatsioon (sealhulgas kutsete süsteemi kirjeldus) on kättesaadav:
www.kutsekoda.ee
 
(*) Selgitav märkus: Selle dokumendi ülesandeks on anda konkreetse tunnistuse kohta lisainformatsiooni. Ilma kutsetunnistuseta ei ole sellel dokumendil õiguslikku tähendust, ta ei asenda kutsetunnistuse originaali ega anna õigust kutsetunnistuse tunnustamiseks teiste riikide institutsioonide poolt. Kirjelduse formaat põhineb järgmistel tekstidel: nõukogu 3. detsembri 1992. aasta resolutsioon 93/N 49/01 kvalifikatsioonide läbipaistvuse kohta, nõukogu 15. juuli 1996. aasta resolutsioon 96/N 224/04 kutshariduse tunnistuste läbipaistvuse kohta ning Euroopa Parlamendi ja nõukogu 10. juuli 2001. aasta soovitus 2001/613/EÜ õppurite, koolitusel olevate isikute, vabatahtlike, õpetajate ja koolitajate liikuvuse kohta ühenduses.
Täiendav informatsioon aadressil: http://europass.cedefop.eu.int
© Euroopa Ühendused 2002
Download PDF
TITLE OF THE CERTIFICATE - ET (1)
Kelner I
(1)In the original language
TRANSLATED TITLE OF THE CERTIFICATE (1)
Waiter I
(1)If applicable. This translation has no legal status.
PROFILE OF SKILLS AND COMPETENCIES
A holder of the Waiter level I professional certificate:
- maintains his/her workplace in a tidy condition, prepares and decorates rooms;
- sets and maintains tables;
- welcomes customers and shows them to their table;
- presents food and drinks and advises customers;
- is familiar with the products and services and presents products;
- takes orders and communicates them to other staff members;
- serves food and drinks;
- is familiar with different methods of servicing and servicing practices;
- settles the payments with customers and assists them when they are leaving;
- cleans the tables;
- is familiar with computer software and cashier systems of the establishment;
- is familiar with the materials, tools, machines and equipment used in the establishment;
- is familiar with the principles of food and drink compatibility;
- is familiar with the technologies of food preparation and principles of menu compilation;
- has knowledge of recent trends associated with food and drink
RANGE OF OCCUPATIONS ACCESSIBLE TO THE HOLDER OF THE CERTIFICATE (1)
A waiter works in food service establishments, such as restaurants, cafeterias, pubs, bars, nightclubs, clubs etc.
(1)If applicable
OFFICIAL BASIS OF THE CERTIFICATE
Name and status of the body awarding the certificate: The occupational certificate that has been issued by the professional council that operates under the activity license issued by a Awarding Body
Name and status of the national/regional authority providing accreditation/recognition of the certificate: Occupational Qualification Council approved by a Regulation of the Government of the Republic
Level of the certificate (national or international): Estonian Occupational Qualifications System, level I
Grading scale / Pass requirements:
Access to next level of education/training: Waiter II
International agreements:
Legal basis: Occupational Qualifications Act (RT I 2008, 24, 156; 01.09.2008)
OFFICIALLY RECOGNISED WAYS OF ACQUIRING THE CERTIFICATE
Methods: In order to obtain a occupational certificate, the applicant has to prove all his/her competencies required by the occupational standard and by the procedure for awarding of occupational qualification established by the body awarding the occupational qualification
More information: More information (including a description of the national qualifications system) available at:
www.kutsekoda.ee
 
(*) Explanatory note: This document is designed to provide additional information about the specified certificate and does not have any legal status in itself. The format of the description is based on the following texts: Council Resolution 93/C 49/01 of 3 December 1992 on the transparency of qualifications, Council Resolution 96/C 224/04 of 15 July 1996 on the transparency of vocational training certificates, and Recommendation 2001/613/EC of the European Parliament and of the Council of 10 July 2001 on mobility within the Community for students, persons undergoing training, volunteers, teachers and trainers.
More information available at: http://europass.cedefop.eu.int © European Communities 2002

PIKSEL
Avaleht Väljastatud kutsed
Kutsestandardid
Kutsetunnistuse lisad Kompetentsid Kutse andjad Kutsenõukogud Väljavõtted kutseregistrist